- Hakkımızda

- Yararlı Linkler

- Alanya Hakkında

ALANYA POSTASI GAZETESİ 27.02.2018

'Esnafa sahip çıkın' Yenialp marketlere karşı tepkisini sürdürürken yeni açılan 3 cep marketin önünde açıklamalarda bulundu 'Esnafa sahip çıkın' Esnafının her zaman yanında olan zincir marketlere karşı tepkisini ortaya koyan Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, yeni açılan 3 cep marketin önüne hazırlattığı bilboardtan koyarak, vatandaşların esnaflarına sahip çıkmalarını istedi. KATKILARI YOK Yenialp, Oba Göl Mevkii’nde açılışı gerçekleşen ve 20 metre arayla açılacan 3 cep marketle ilgili açıklamalarda bulunarak, cep marketlerin bölgeye hiç bir katkısının olmadığını söyledi. Yenialp, “Ulusal kanallarda 7 bin şubeye ulaştık diyorlar. Siz 7 bin şubeye ulaştıysanız, kaç tanenizi Türkiye vergi rekortmeni sıralamasında görebiliyoruz. İlk 10’un içinde hanginiz var. Sizin eğer 7 bin tane şubeniz varsa vergi sıralamasında da bir yer bulmanız gerekiyor. Bu cep marketlerin, bölgemize verdiği hiçbir şey yok" dedi. ESNAFA SAHİP ÇIKIN Vatandaşların mahallelerinde ki esnaflarına sahip çıkmaları gerektiğini yineleyen Yenialp, "İnsanlardan istirhamımız cep marketlere yönelmesinler. Mahallemizdeki esnaflarımıza sahip çıkın. Mahallenizdeki esnaflar para kazansın. 3 gün sonra cebinizde paranız kalmadığı zaman, çocuğunuza harçlık vereceğiniz zaman, gidip de bu cep marketlerden alamazsınız. Ama bizim bir bakkalımıza gittiğiniz zaman çocuğunuzun eğer harçlığı yoksa ‘Ahmet veya Mehmet amcana git de 5 lira versin de okul harçlığı yap’ diyemeyeceksiniz. Ama cep marketlerden bırakın 5 lira harçlık istemeyi, 50 kuruş eksiğiniz olsa ‘Kasam açık verir şu malı almayın’ diyebilirler” dedi. MERDİVEN ALTI ÜRETİM YAPIYORLAR Cep marketlerin merdiven altı ürün sattığını belirten Yenialp, “Bu cep marketlerin sürekli açılması insanların taleplerinden dolayı kaynaklanıyor ama bakkalın sattığı ürünle cep marketin sattığı ürün arasında dağlar kadar fark var. Merdiven altı üretim yapıyorlar. 3 gün sonra sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. İlerleyen günlerde cep marketlerin ne kadar çoğalırsa çoğalsın vatandaşların mahalledeki esnaflara döneceğine inanıyorum. KÜÇÜK ESNAF EZİLECEK Açılan bu cep marketler artık birbirleriyle yarışır hale geldiler. Oba Göl Mevkii’ne açılan 3 cep marketten sadece 1’i ayakta kalabilecek. Küçük esnaflar ezilecek. O yüzden devletimizin bir an önce bir önlem alması gerekiyor. Yıllardır duran Marketler Yasası’nın da bir an önce hayata geçmesini istiyoruz” diye konuştu.

Kullanıcı Adı

Şifre

TAPDK YENİ BELGE HARCLARI Şehir merkezi: sigara (PT) = 300,00 TL alkollü içki (Pİ) = 300,00 TL içkili lokanta (Aİ)= 1.240,00 TL GEREKEN EVRAKLAR 1.) 1 ADET FOTOĞRAF 2.) ADLİ SİCİL BELGESİ (Sabıka kaydı son altı ay içinde alınmış)(aslı) 3.) KAYITLI OLDUĞU ODADAN 2014 YILINA AİT FALİYET BELGESİ 4.) VERGİ LEVHASI FOTOKOPİSİ 5.) T.C. NOLU NUFUS CÜZDANI FOTOKOPİSİ 6.) İKAMETKAH 7.) İŞYERİ AÇMA ÇALIŞTIRMA RUHSATI (Turizm işletme belgesi)(aslı) 8.) BELEDİYEDEN 100mt. KURALINA UYGUNDUR YAZISI 9.) BANKA MAKBUZU (T.C. kimlik numarasıyla tekel yeni başvuru)

DEVREN KİRALIK MARKET ÇIPLAKLI MAHALLESİ 1005 SOKAK ŞÖFÖR KENT SİTESİ ÇIPLAKLI DÜĞÜN SALONU ARKASI FİYAT : 10.000,00TL İRTİBAT 0546 886 03 79 SİBEL EREN (EREN MARKET)

DEVREN SATILIK MARKET GÜLLERPINARI MAH. DEMİREL SOK. CÖMERT 2 APT. ALTI NO:13/B JASMİN MARKET MÜRACAAT : 532 789 59 22 FİYAT: 195.000,00TL

DEVREN KİRALIK BİZİMORA MARKET ÇİMEN OTEL SOK. DEVREN 15.000,00TL DÜKKAN KİRA AYLIK 600,00 TL MÜRACAT ALTAN ÇİÇEK 533 771 71 08

DEVREN KİRALIK MARKET AVSALLAR YENİ MAH. KARAÇALTI CAD. ŞEVKET SÜVARİ APT. NO:30/2 ALANYA MÜRACAT : MEHMET ALİ SÜVARİ 541 273 16 02 SÜVARİ MARKET

DEVREN SATILIK ÜSKÜDAR TEKEL BAYİ ALANYA MERKEZDE (KIZLARPINARI MAH)FAALİYETTE OLAN TEKEL BAYİ DEVREN SATILIKTIR.FİYAT:200 000 TL MÜRACAT BİLGER EĞİLMEZ 05354093134

DİKKAT ! KAÇAK SİGARA SATMAYINIZ, KAÇAK SİGARA SATANLARIDA ODAMIZA BİLDİRMENİZ ÖNEMLE RİCA OLUNUR.

DEVREN KİRALIK TEKEL BAYİİ ALANYA MERKEZDE 12 YILLIK FALİYETTE OLAN TEKEL BAYİİ DEVREN KİRALIKTIR. FİYAT : 26.500,00 TL MÜRACAAT : YURDAGÜL DURSUN 0 541 352 67 45

ALANYA İLÇE TARIM MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN GIDA İLE İLGİLİ DENETİMLER SIKLAŞTIRILARAK YAPILMAYA BAŞLAMIŞTIR. TÜM BAKKAL VE BAYİ ESNAFLARIMIZIN SONKULLANMA TARİHİ VE BOZUK ÜRÜNLERİNİ KONTUROL EDİP GEREKLİ ÖNLEMLERİNİ ALMALARI GEREKMEKTEDİR.

Copyright (c) 2010 .Tm Haklari Saklidir. Alanya Bakkallar ve Bayiler Odasi. Tasarım Biz Tanıtım.